donderdag 21 augustus 2014

Happy Scrapping with Stampin' Up!


Hoe leuk ik kaartje maken ook vind mijn echte papierliefde ligt bij het Scrapbooken, met foto's, papier en decoraties (embellishments) een leuke layout maken van een gebeurtenis. Vaak, maar niet altijd, uit het leven van mijn zoon. En toen ik een heel leuk artikel las in Scrapbooking 365 waar Sanne Lippert de achtergrond van haar layout heerlijk bestempeld had met allerlei tekststempels. Dat wilde ik ook eens proberen met de Stampin' Up! stempels.

Maar voordat ik dat doe wilde ik je nog even wijzen op twee leuke dingen: allereerst heb ik een aantal gepensioneerde stempelsets voor leuke prijzen in de aanbieding op mijn Facebook pagina. En als je daar dan toch bent klik dan ook even op tabblad Nieuwsbrief  en meld je aan voor de nieuwsbrief, in September komt er weer een nieuwsbrief met de plannen voor het najaar.

Links het origineel en rechts mijn versie. Ik vond haar kleuren ook zo mooi dat ik dat ook enigszins gekopieerd heb. Sanne's blog barst van de gave ideeen dus ga daar zeker eens kijken.


Zelf ook zoiets maken dan heb je het volgende nodig:

- Een vel licht achtergrond papier
- Verschillende tekst en andere stempels. Ik gebruikte Project Life Remember This (met heel veel leuke teksten in verschillende lettertypes), Gorgeous Grunge (voor de gekleurde spetters) en pijlen en fotocamera stempels van de gepensioneerde You're Peachy Keen set (Say Cheese is een leuk alternatief). Verder ook Something to Say voor de kleine hartjes, sterretjes en klav.ertjes
- Inkt, ik gebruikte twee blauw-groene tinten (Lost Lagoon en Pistachio Pudding) en een contrasterende roze-oranje (Calypso Coral) plus een lekkere diepzwart.
- Kleine ponsjes (Itty Bitty Accents, past bij de Something to Say stempelset)
- Candy Dots (die leuke kleine gekleurde rondjes)
- Crystal Effects (om hier en daar wat 3D effect te geven)
- Stickers en paperclip Bedenk vooraf ongeveer waar je je foto gaat plaatsen en teken dat in potlood zachtje af. Begin dan te stempelen in de twee tinten blauw-groen zodat ze net onder de foto vandaan lijken te gaan komen.  Plaats je laagjes Washi Tape langs de kant en plaats je foto (als je wilt iets verhoogd op dimensionals). Nu kun je de zwarte afdrukken rondom je foto gaan plaatsen en ook de contrasterende oranje-roze. Deze heb ik in de rechter boven- en linkeronderhoek laten weglopen.En dan begint het echt leuke werk: het versieren met de kleine details. Ik had vooraf als proefje een aantal Candy Dots (die normaal mat zijn) een flinke dot Crystal Effects gegeven. In de hoop dat ze zo wat boller en glanzender zouden worden (meer als de nu zo populaire Enamel Dots) en dat is gelukt. En al zag dat er leuk uit ik wilde toch nog ietsjes meer dus heb ik op een apart stukjes Whisper White cardstock sterretjes, hartjes en klavertjes gestempeld in de kleuren die ik gebruikt had en die met de Itty Bitty Punches uitgeponst. Een paar daarvan heb ik ook een laagje Crystal Effects gegeven. Klein stukje tekst en datum erbij en klaar.


Superblij ermee en zo heerlijk om weer eens gescrapt te hebben.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat wat van je horen!