dinsdag 23 september 2014

Nieuwe Techniek: Babydoekjes, ja echt, babydoekjes


Regelmatig zag ik op pinterest of Facebookgroepen leuke een beetje artsy kaartjes gemaakt met de 'babywipe'-technique. Dat klonk interessant maar ik kon me er niet zoveel bij voorstellen. Dus toch maar eens gevraagd aan een mede demontrator. Simpel zei zij: je gebruikt een babydoekje (zonder baby-olie) als stempelkussen. Nou, dat wilde ik wel eens uitproberen om een herfstig getint achtergrond papiertje te maken.

Het idee is dat je op een babydoekje verschillende kleuren inkt tegelijkertijd kunt gebruiken zonder je stempelkussen te bevuilen. Je hebt nodig:

Babydoekjes
Plat schaaltje/bordje
Paar kleuren inkt refills: Blackberry Bliss, Hello Honey en Tangelo Twist
Whisper White Cardstock (voor de mooiste afdruk)
Stempelset (ik gebruikte Gorgeous Grunge voor de achtergrond)

En voor mijn kaart heb ik ook nog gebruikt:
Regarding Dahlias stempelset
Colour me Autumn Washi Tape

Als je alles bij elkaar hebt dan is het simpel. Leg een babydoekje op het schaaltje en druppel er verschillende kleuren op. Een beetje door elkaar maar niet teveel of het wordt allemaal bruin:-) Zorg dat je het wijd genoeg druppelt zodat je in 1 keer je stempel kunt beinkten. Je hebt niet heel veel nodig, een druppel of 10-20 per kleur en je kunt er aardig wat mee stempelen.

En dan is het een kwestie van lekker stempelen op je papier. Je kunt dit met iedere stempel doen die je leuk vindt. Ik koos voor de twee spetter stempels uit de Gorgous Grunge set. Maar blaadjes of bloempjes zouden ook heel goed kunnen. En je kunt er zelf voor kiezen of je eerst een heel a4 vol stempelt en dan in kleinere stukjes snijdt of dat je ze eerst op maar snijdt voor je kaart en dan pas stempel. Het laatste is preciezer, het eerst waarschijnlijk sneller.

Wil je dit ook eens proberen maar niet alles in huis? Kom dan woensdag 1 oktober naar de gratis inloopochtend bij mij thuis. We gaan om 9.45 aan de slag en stoppen om 12.00 uur. Je kunt je via de Facebookpagina opgeven of mij een mailtje sturen om te laten weten of je komt.

Aanstaande zondag, 28 september, is trouwens de deadline voor de verzamelbestelling. Je kunt dat produkten met mij mee bestellen en die bij mij ophalen. Je betaalt dan maar € 1 bijdrage in de verzendkosten. Uitermate geschikt als je nog een paar refills nodig hebt:-)

All info over bestellen vind je op de bestelpagina.


2 opmerkingen:

  1. Dat is wel een leuke techniek! Dank je voor het delen. Leuke. Kaart geworden trouwens gr lilian

    BeantwoordenVerwijderen

Laat wat van je horen!

Er is een fout opgetreden in dit gadget